3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης "Κεντρικό"

10-2-2016

Το 3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης συμμετέχει αυτή τη χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω»  noiazomaikaidrw.gr που συντονίζει δράσεις εθελοντισμού , αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας σε 150 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα εκπονεί το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη ,καθώς και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι πολίτες», το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 έγινε η ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σχετικά με τις δράσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και όσα σχεδιάζουμε να κάνουμε στη διάρκεια της χρονιάς. 

 Οι μέχρι τώρα  δράσεις μας είναι οι ακόλουθες:

  •  Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 έγινε παράδοση υλικού για τα χριστουγεννιάτικα παζάρια της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ( Πόρτα Ανοικτή) και ειδών ένδυσης για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προσφοράς και ενδιαφέροντος είναι  μια δεδομένη δράση του σχολείου μας κατά τις γιορτινές ημέρες και προηγούμενες χρονιές. Για το λόγο αυτό δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια κινητοποίησης των παιδιών. Με ενθουσιασμό και χαρά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, σελιδοδείκτες, κηροπήγια, κοσμήματα, γλυκίσματα( από τους γονείς) , χειροποίητα λικέρ ( συμμετείχαν σε αυτό μαθητές από όλα τα πολιτιστικά-περιβαλλοντικά προγράμματα  που υλοποιούνται στο σχολείο μας).

  • Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 15.00- 19.00 μ.μ. παιδιά από την «Αναγνωστική Λέσχη» μας μαζί με τις εκπαιδευτικούς Ζόρλα Β., ΤζανακάκηΣτ., Μαρκαντωνάτου Αλ. συμμετείχαν στη γιορτινή εκδήλωση «Χριστούγεννα στον πλανήτη Παι.Δ.Υ.( Παιδί, Δύναμη, Υπομονή)» στο Ίδρυμα Ευγενίδου διαβάζοντας  χριστουγεννιάτικα παραμύθια.  Ο σύλλογος Παι.Δ.Υ. έχει κύριο μέλημά του τη συμπαράσταση στον πόνο άρρωστων ή τραυματισμένων παιδιών και στις καθημερινές δυσκολίες των οικογενειών τους.

  • Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του φεστιβάλ Bookwaveσε χώρο του Μουσείου Μπενάκη (κτήριο οδ.Πειραιώς) μεταχειρισμένα βιβλία προσχολικής ηλικίας των μαθητών μας προκειμένου -στο πλαίσιο της δράσης Library4all www.Library4all.com-να αποσταλούν σε νηπιαγωγεία ακριτικών περιοχών για να δημιουργηθούν δανειστικές βιβλιοθήκες. Η συνεργασία μας με την ομάδα Library4all θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες.

  • Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 παρουσιάστηκε στο σχολείο μας ενημερωτικό ντοκιμαντέρ από την ΕΛΕΠΑΠ ( Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων-www.elepap.gr) σχετικά με την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο και το σχολείο ατόμων με αναπηρία και ομιλία -συνέντευξη δύο εκπροσώπων της Εταιρείας με κινητικά προβλήματα.

Και συνεχίζουμε??.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα       

Ζόρλα Βασιλική

Τζανακάκη Στεφανία

Μαρκαντωνάτου Αλεξάνδρα

Σκούμπη Αφροδίτη

Φιλίππου Κατερίνα

Κωτσοπούλου Φωτεινή

Καββαδά Αικατερίνη

 

22-5-2017

 

Προσφορά βιβλίων στην Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη και ρούχων στην Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου Ν.Σμύρνης

Την Παρασκευή 24-3-2017 στις 10π.μ. περίπου 20 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης κατά την επίσκεψή τους στην Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ν.Σμύρνης μαζί με την προσφορά βιβλίων, πρόσφεραν επιπλέον τσάντες με ρούχα μεταχειρισμένα και σε πολύ καλή κατάσταση στη Δημοτική Ιματιοθήκη (συστεγαζόμενες κοινωνικές δομές).  Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Δεληγιάννη Κλαίρη και οι εθελοντές μας περίμεναν και μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να ενισχύσουν την κοινωνική δομή του Δήμου μας, που έχει στόχο τη συλλογή και την προσφορά μεταχειρισμένων βρεφικών, παιδικών και εφηβικών ειδών ρουχισμού στις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν οικονομική δυστοκία. Ο χώρος της Ιματιοθήκης διαμορφώθηκε και λειτουργεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας  και στηρίζεται στην πολύτιμη βοήθεια της ομάδας εθελοντών «Ενεργός Δράση».

 Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στην εθελοντική αυτή δράση προωθεί την έννοια της αλληλεγγύης, την συμμετοχή στα κοινά, την ενεργό πολιτειότητα. Επίσης καλλιεργεί το σεβασμό στο περιβάλλον μέσω της  μείωσης της υπερκατανάλωσης, της μείωσης απορριμμάτων, δεδομένου ότι τα είδη παιδικού ρουχισμού, που δεν είναι πια χρήσιμα για τους ίδιους, δεν απορρίπτονται ως άχρηστα αλλά συλλέγονται και επαναχρησιμοποιούνται και διατίθενται προς αξιοποίηση σε όσους  τα χρειάζονται. 

 

 

 

 

Επίσκεψη στην Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου Ν.Σμύρνης (και νέα προσφορά ρούχων)

Τη Δευτέρα 3-4-2017 στις 12:30π.μ. 7 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης επισκέφθηκαν τη Δημοτική Ιματιοθήκη, όπου  πρόσφεραν κι άλλες τσάντες με δικά τους ρούχα μεταχειρισμένα ενόψει της πασχαλινής περιόδου. Η ομάδα εθελοντών μας περίμενε και μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.

Η «μπουτίκ» παιδικών ρούχων σε καλή κατάσταση είναι άριστα οργανωμένη, χάρις τις αφιλοκερδείς χρονοβόρες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εθελόντριες. Σε αυτήν την καλαίσθητη «μπουτίκ» συλλέγουν τα είδη ρουχισμού και κατόπιν  τα ταξινομούν σε ράφια ανά φύλο, είδος, μέγεθος-ηλικιακή ομάδα. Είναι πλέον έτοιμα να επαναχρησιμοποιηθούν και να διατεθούν σε όσους προτίθενται να τα αξιοποιήσουν προς κάλυψη των αναγκών τους, αρκεί να είναι δημότες ή κάτοικοι Ν.Σμύρνης.

Με τη δράση αυτή οι μαθητές βίωσαν την έννοια της αλληλεγγύης.  Η αλληλοσυνεισφορά  και το διάχυτο αίσθημα της ενότητας μεταξύ των παιδιών και των εθελοντών, που μοιράζονται τον  κοινό στόχο της κάλυψης συλλογικών και κοινωνικών αναγκών, δημιούργησαν ένα όμορφο συγκινησιακό συναισθηματικό κλίμα. 

 

Επίσκεψη και προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν. Σμύρνης

Την Παρασκευή 7-4-2017 στις 1:30 μμ περίπου 25 μαθητές του του 3ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης ( μαζί με τις καθηγήτριες Φιλίππου Κατερίνα-φυσικός και Αφροδίτη Σκούμπη-πληροφορικός)  επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν. Σμύρνης (Αρτάκης 34), όπου  πρόσφεραν τσάντες με συσκευασμένα είδη διατροφής και υγιεινής καθαριότητας με σκοπό να διανεμηθούν σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και σε ανέργους ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Τα προϊόντα διανέμονται δωρεάν από το  Κοινωνικό Παντοπωλείο σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, που πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Η προμήθεια των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καλύπτεται πλέον μόνο από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τα κοινά και ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, αποφάσισαν να υποστηρίξουν την κοινωνική δομή, τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, να αναλάβουν ενεργό δράση και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων.

Τα  παιδιά με τη συνδρομή τους και την εθελοντική τους προσφορά βίωσαν την ενεργό πολιτειότητα και την αλληλεγγύη και  μετέφεραν το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη και κανείς δεν είναι μόνος του σ? αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Επίσκεψη και προσφορά φαρμακευτικού υλικού στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ν. Σμύρνης

Την Παρασκευή 7-4-2017 στις 1:45 μμ περίπου 25 μαθητές του του 3ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης ( μαζί με τις καθηγήτριες Φιλίππου Κατερίνα-φυσικός και Αφροδίτη Σκούμπη-πληροφορικός)  επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ν. Σμύρνης (Αρτάκης 34), όπου  πρόσφεραν τσάντες με  φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικόμε σκοπό να διανεμηθούν σε οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο στοχεύει στην εξασφάλιση περίθαλψης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και την παροχή φαρμακευτικών ειδών στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών. 

Η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των παιδιών καλλιεργεί συνθήκες κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς και παράλληλα δημιουργεί συναίσθημα χαράς και αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Συμμετοχή στην Πανελλήνια Εθελοντική δράση "Let's Do It Greece 2017"του 3ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης ( μαζί με τις καθηγήτριες Φιλίππου Κατερίνα-φυσικός και Αφροδίτη Σκούμπη-πληροφορικός)  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ν.Σμύρνης την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 9π.μ με σκοπό να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Εθελοντική δράση "Let's Do It Greece 2017" για τον καθαρισμό της γειτονιάς τους. Τα παιδιά σε συνεργασία  με τις Υπηρεσίες του Δήμου, που συντόνιζαν τη διαδικασία και παρείχαν κατάλληλο εξοπλισμό (σκούπες, φαράσια, τσάντες, σακούλες μεταφοράς, γάντια), καθάρισαν  την Πλατεία Καρύλλουκαι στη συνέχεια μέρος του άλσους της Ν.Σμύρνης.

Τρεις  μαθητές μας και μία μαθήτριά μας μαζί με μαθήτριες  του ΕΠΑΛ Ν.Σμύρνης ήταν οι μόνοι εθελοντές (από πλευράς μαθητικό δυναμικού) που έλαβαν μέρος στην Πανελλήνια Εκστρατεία Καθαρισμού της πόλης μας. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με φορείς καθαριότητας του Δήμου Ν.Σμύρνης με ομοψυχία, έγιναν μια συγκροτημένη ομάδα με στόχο το κοινό έργο, τον κοινό σκοπό, που είναι η εθελοντική συμβολή κάθε ατόμου και μικρής ομάδας ατόμων στα κοινά με στόχο κάτι μεγάλο, την προσφορά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Επικράτησαν συναισθήματα χαράς κι ενθουσιασμού, ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας και του κοινού οράματος. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες της έναρξης, όπου ξεκινούν την πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού  μόνο οι 4 μαθητές μας  και της λήξης, που ο στόχος μας έχει ενώσει κι έχουμε πολλαπλασιαστεί. Τα παιδιά με τη σειρά τους θα γίνουν πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων,  που φέρει αυτή η δράση, στους ομοτίμους τους αλλά και στους ενήλικες.

Ας σημειωθεί ότι τα παιδιά θα λάβουν έπαινο συμμετοχής για τη συμβολή τους στον καθαρισμό της γειτονιάς τους από τον οργανισμό Let's do it Greece, που συντόνισε την εκστρατεία καθαρισμού της γειτονιάς σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Επίσκεψη και προσφορά ημερολογίων, γλυκών και κατασκευών στο Α΄ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Σμύρνης

Την Πέμπτη 25-5-2017 στις 1:30 μμ μικρή ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης επισκέφθηκαν με την κοινωνική  δομή Α΄ΚΑΠΗ  του Δήμου Ν. Σμύρνης (Αρτάκης 34), όπου  πρόσφεραν ημερολόγια ?ιδιοκατασκευές, έγχρωμα  πλαστικοποιημένα ημερολόγια  που σύνταξαν  μέσω Η/Υ στα πλαίσια εργασιών τους στο μάθημα της πληροφορικής, χειροποίητα κουλούρια που έφτιαξαν  μαθήτριες μας καθώς και καλοκαιρινές κατασκευές Μας υποδέχτηκε θερμά η  Αντιδήμαρχος   Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ν.Σμύρνης κυρία Δήμητρα Νάνου και η κοινωνική λειτουργός. Η κυρία Νάνου διέκοψε για λίγο τη συνεστίαση των ηλικιωμένων για να μας καλωσορίσει και να μας παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους. Προσκάλεσε τη συνοδό εκπαιδευτικό (Φιλίππου Κατερίνα) να ενημερώσει το κοινό για το σκοπό της παρουσίας μας και τις ποικιλόμορφες δράσεις του σχολείου μας. Αφού μας ευχαρίστησε και μας κέρασε γλυκίσματα και χυμούς, μας απεύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας για συμμετοχή της παρούσας ομάδας αλλά και της χορωδίας του σχολείου μας στις τοπικές ιωνικές,  εθνικές  γιορτές και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις της δομής των Α΄ΚΑΠΗ. Η ανταπόκριση της παρούσας ομάδας  των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και δεσμευτήκαμε αμφοτέρω για συνέχιση της αλληλεπίδρασης παιδιών ? ηλικιωμένων με στόχο τη μεταλαμπάδευση της πολύτιμη εμπειρίας και της  σοφίας των μεγαλύτερων προς τους νεότερους,  τη γεφύρωση των γενεών και την αμφίπλευρη υποστήριξη στη ζωή.

Hκυρία Δήμητρα Νάνου έκανε την εξής ανάρτηση στην ιστοσελίδα της για τις δράσεις του σχολείου μας:

"Άξιοι επαίνου οι καθηγητές και οι γονείς των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης που ενσταλάζουν σημαντικές αξίες ζωής όπως σεβασμό, αγάπη και στοργή για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Με αφορμή τη συμμετοχή των μαθητών στη δράση "Νοιάζομαι και Δρω", αντιπροσωπευτική ομάδα χάρισε κατασκευές και χειροτεχνήματα, που οι ίδιοι δημιούργησαν, στα μέλη του Α' ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Μία συγκινητική πρωτοβουλία που αντανακλά την κουλτούρα της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Και πόσο όμορφα σμίγουν η ζωηράδα και ο αυθορμητισμός από την μία με τη σοφία και την εμπειρία από την άλλη...!"

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση σεισμού τα παιδιά σας θα είναι στο χώρο του κολυμβητηρίου. Για κάθε ενδεχόμενο όμως καλόν είναι να έχετε ορίσει σημείο συνάντησης με τα παιδιά σας σε υπαίθριο χώρο, πλησίον της οικίας σας.

Ρολόι

Sunday, 24 Ιούνιος 2018

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επισκέψεις

0083507
Σήμερα
Χθες
Τρέχουσα εβδομάδα
Προηγ/νη εβδομάδα
Τρέχων μήνας
Προηγ/νος μήνας
Συνολικά
41
30
41
83199
2264
1509
83507

Your IP: 10.2.33.21
Server Time: 2018-06-24 21:33:21


 Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.